Täältä löydät tarkempaa tietoa HIRUROID® FORTE -emulsiovoiteen ja HIRUROID® FORTE -geelin käytöstä. Yleistä tietoa HIRUROID® FORTEsta löytyy Hirudoid® forten vaikutus -osiosta.

Hirudoid forte® emulsiovoide

Hirudoid forte -emulsiovoidetta käytetään pinnallisten laskimotukkotulehdusten hoitoon, laskimotulehdusten ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä mustelmien ja ruhjevammojen hoitoon.

Hirudoid forte -emulsiovoide sopii erityisen hyvin kuivalle iholle, sillä emulsiovoiteen voidepohja on ihoa hoitava. Emulsiovoide sopii myös sidosten alle. Okkluusiosidoksen käyttö tehostaa imeytymistä, jolloin lääkeaineen vaikutus tehostuu. Videolta voit katsoa, kuinka okkluusiosidos tehdään.

Hirudoid forten vaikuttava aine imeytyy ihon läpi alla oleviin kudoksiin ja hillitsee siellä tulehdusta ja vähentää turvotusta vilkastuttamalla verenkiertoa.  Tulehdus ja kipu lievittyvät.

Annostus

Hirudoid forte -emulsiovoidetta hierotaan kevyesti hoidettavalle ihoalueelle kerran tai useita kertoja päivässä, ellei lääkäri toisin määrää. Mahdollisimman tehokkaan vaikutuksen saamiseksi voidetta kannattaa lisätä 4-6 tunnin välein. Tarvittava määrä voidetta riippuu hoidettavan alueen koosta. Kerta-annos on yleensä noin 3–5 cm pituinen pätkä voidetta.

Erityisen kivuliaissa tapauksissa hoidettavalle alueelle ja sen ympäristöön sivellään varovasti emulsiovoidetta ja alue peitetään esim. harsotaitoksella. Hirudoid forte – emulsiovoidetta voidaan käyttää myös puristus- ja kestosidosten alla. Emulsiovoide sopii hyvin käytettäväksi myös okkluusiosidoksen alla, jolloin lääkeaine imeytyy huomattavasti paremmin kuin ilman sidosta. Käytettäessä sidosta annosta tulee suurentaa.

 

Huomio

  • Varo, ettei voidetta pääse silmiin. Jos niin käy, huuhdo silmät puhtaalla vedellä ja ota yhteys lääkäriin.
  • Pese kädet voiteen levittämisen jälkeen (ellei tarkoitus ole hoitaa nimenomaan käsiä).
  • Älä hiero Hirudoid fortea haavoihin äläkä muille alueille, joiden iho on rikkoutunut.

Mitä Hirudoid® forte -emulsiovoide sisältää

Hirudoid forte 4,45 mg/g emulsiovoiteen vaikuttava aine on mukopolysakkaridipolysulfaatti (MPS). Yksi gramma emulsiovoidetta sisältää 4,45 mg mukopolysakkaridipolysulfaattia. Muut aineet ovat glyserolimonostearaatti, keskipitkäketjuiset tyydyttyneet triglyseridit, myristyylialkoholi, isopropyylimyristaatti, bentoniitti, isopropyylialkoholi, imidurea, fenoksietanoli ja rosmariiniöljy, puhdistettu vesi.

Pakkauskoko

Hirudoid forte -emulsiovoidetta on saatavana 30, 50 ja 100 gramman tuubissa.

Pakkausseloste

Tutustu Hirudoid forte -emulsiovoiteen pakkausselosteeseen ja valmisteyhteenvetoon Fimean lääkehakupalvelussa.

Hirudoid® forte -geeli

Hirudoid forte -geeliä käytetään pinnallisten laskimotukkotulehdusten hoitoon, laskimotulehdusten ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä mustelmien ja ruhjevammojen hoitoon.

Hirudoid forte -geeli sopii erityisen hyvin silloin, kun haluat hieroa hoidettavaa ihoaluetta tai haluat viilentävän vaikutuksen. Geeli on siisti ja helppo levittää ja sitä voidaan käyttää hieronnassa apuna. Geeliä voidaan käyttää myös lääkkeellisenä välittäjäaineena fysikaalisissa hoidoissa, jolloin sekä lääkeaineen että hoidon vaikutus tehostuu. Geeli sopii hyvin myös karvaisille ihoalueille.

Hirudoid forten vaikuttava aine imeytyy ihon läpi alla oleviin kudoksiin ja hillitsee siellä tulehdusta ja vähentää turvotusta vilkastuttamalla verenkiertoa.  Tulehdus ja kipu lievittyvät

Annostus

Hirudoid forte -geeliä hierotaan kevyesti hoidettavalle ihoalueelle kerran tai useita kertoja päivässä, ellei lääkäri toisin määrää. Tarvittava määrä riippuu hoidettavan alueen koosta. Kerta-annos on yleensä noin 3–5 cm pituinen pätkä geeliä.

Huomio

  • Geelin alkoholipitoisuuden (isopropanoli) vuoksi on varottava sen joutumista rikkoutuneelle iholle, avoimiin haavoihin, silmiin ja limakalvoille, joissa se aiheuttaa kirvelyä. Geeliä tulee käyttää vain terveelle iholle.
  • Pese kädet geelin levittämisen jälkeen (ellei tarkoitus ole hoitaa nimenomaan käsiä).
  • Geeli ei sovellu okkluusiosidoksiin koska geelistä haihtuva alkoholi voi polttaa ihon, jos haihtuminen estetään sidoksella.

Mitä Hirudoid® forte -geeli sisältää

Hirudoid forte 4,45 mg/g geelin vaikuttava aine on mukopolysakkaridipolysulfaatti (MPS). Yksi gramma emulsiovoidetta sisältää 4,45 mg mukopolysakkaridipolysulfaattia. Muut aineet ovat isopropyylialkoholi, polyakryylihappo, propyleeniglykoli, natriumhydroksidi, puhdistettu vesi.

Pakkauskoko

Hirudoid forte -geeliä on saatavana 30, 50 ja 100 gramman tuubissa.

Pakkausseloste

Tutustu Hirudoid forte -geelin pakkausselosteeseen ja valmisteyhteenvetoon Fimean lääkehakupalvelussa.